Dominique Verschuren

Mijn naam is Dominique Verschuren. In tegenstelling tot vele hondenprofessionals heb ik niet mijn hele leven lang al honden gehad. Wel waren er bij ons thuis altijd andere dieren aanwezig, maar met honden had ik gewoon niet zo veel.
De omslag kwam een aantal jaren geleden. Als echt buitenmens en wandelliefhebber begon er vaker iets te “tintelen” als ik mensen met een hond zag lopen.

Via vrij onverwachte weg kwam Sakura, een Shiba in ons leven. Niet het meest gemakkelijke ras om mee te beginnen, maar nooit spijt gehad. Ik heb door de jaren heen heel veel van haar geleerd.
Het bleef niet bij de aanschaf van een hond alleen, ik ging me verder verdiepen in hondengedrag en volgende diverse trainingen bij hondenscholen.

Ik ontdekte dat er meer was dan de hond eten geven, met hem spelen en wandelen. Door het volgen van diverse cursussen ontstond er een “klik” tussen ons. Langzaam ontstond de wens om anderen ook deze teamspirit met hun hond te laten ervaren.

Ik ging stage lopen bij een hondenschool, werd instructeur en ben vervolgens een opleiding voor hondengedragstherapeut gaan volgen. Voor het ideale beroep omdat het werken met honden in combinatie met mensen mij veel voldoening geeft.

Na Sakura volgde al vrij snel de aanschaf van halfbroertje Chiyo. Daarnaast heb ik 2 shelties Fynn en Aiden. Helaas is Sakura in de zomer van 2018 overleden op de respectabele leeftijd van bijna 17 jaar. Lees ook het blog: het laatste lijntje

Chiyo volgde haar in het voorjaar van 2019. Omdat we een "krulstaart"in ons midden misten kwam in september 2019 het toen 5-jarige shiba inu teefje Wish in ons leven. Inmiddels is ze helemaal ingeburgerd in onze roedel!


Onze laatste aanwinst is Dingo, eveneens een shiba. Hij woont bij ons sinds juni 2023 en is een 12--jarige reu. Hij zorgt voor vertraging en bezinning. Dat bewijst maar weer eens dat ook de adoptie van een senior hond een ware verrijking kan zijn

 
Hond en mens als een hecht team. Daar kan ik van genieten. Ik combineer mijn inlevingsvermogen bij mensen met mijn passie voor het werken met honden. Samen in Balans, dàt gun ik elke mens/hond-combinatie.
 
Opleiding
Ik heb mijn diploma Geragstherapie voor honden bij Dogvision gehaald. De opleiding tot gedragstherapeut bij Dogvision is een HBO-opleiding, bestaande uit 7 modules. Ik heb de opleiding met goed gevolg doorlopen en ben dus gecertificeerd gedragstherapeut en instructeur.

Om mij meer te verdiepen in de invloed van menselijk gedrag op het gedrag van honden heb ik in 2013 een opleiding tot hondenspiegeltrainer gedaan. Bij een spiegeling wordt een hond als het ware ingezet als coach.

Ik volg regelmatig bijscholingen en woon studiedagen op het gebied van hondengedrag bij. Maar het meest leer ik in de praktijk omdat geen hond-/menscombinatie hetzelfde is!

Ervaring
Voordat ik voor mezelf begon met Hondenbureau Samba heb ik bij verschillende hondenscholen lesgegeven als instructeur. Nadat ik mijn diploma voor gedragstherapeut had behaald ben ik als zelfstandige gedragsbegeleiding gaan doen.

Tijdens de consulten bleek dat klanten naast de handvatten en adviezen die ze meekregen ook behoefte hadden aan oefenen in de praktijk.

Vanuit die behoefte ben ik praktijkgerichte, individuele lessen gestart die ik bij de klant thuis geef. Deze lessen zijn ook bij uitstek geschikt als u een pup of herplaatser in huis genomen heeft en niet bij een reguliere hondenschool in groepsverband wilt trainen.

Deze lessen worden gegeven via Samba’s hondenschool aan huis